sobota 21. marca 2015

MED - 3x áno

Ahojte :)

Včelí med. Hojí, vyživuje, vyhladzuje, hydratuje a zlepšuje metabolizmus. Už Kleopatra sa ním potierala. Je plný antioxidantov a antibiotických zložiek. Niektorí ho dokonca nazývajú tekutým zlatom.




Samozrejme hovorím o kvalitnom domácom mede. A tiež vám poviem, na čo ho najradšej používam ja. :)

PEELING
Medový peeling je proste zázrak! Je z čisto prírodných zložiek, je lacný, jednoduchý na prípravu a hlavne viete, čo v ňom máte. :)
Budeme potrebovať len: trochu medu
                                        trochu cukru
                                        trochu citrónovej šťavy (môže/nemusí byť)
Všetky tri ingrediencie zmiešame dokopy. Keď ho chcem pužiť len na tvár, zmiešam zhruba 1ČL medu, pol odmerky cukru a pár kvapiek citrónu (pokiaľ sa mi peeling zdá byť veľmi hustý). Ak ho chcem použiť aj na telo, dávku samozrejme zvýšim :) A máme hotovo. Jednoduché, však? :)
Pleť je po ňom krásne hebká a vyživená. :)


MASKA
Nepoznám lacnejšiu a jednoduchšiu masku ako tú medovú. Je to jednoduché - natrite si med na tvár (krk, dekolt, ruky,...) a 10-15 minút relaxujte. Zmyte vlažnou vodou a voilà! Pleť je vyživená, hebká a hlavne nie mastná :)


BALZAM NA PERY
Ďalší strašne jednoduchý návod, ako zvláčniť suché pery. Stačí namočiť prst do medu a natrieť si ho na pery. Po 10-20 minútach ho jednoducho zlížete (alebo ak vám nechutí tak ako mne), tak si ho proste zmyjete vodou :) Odmenou vám budú hydratované pery. ♥


Med je skutočne všestranne využiteľný a s mojou pleťou si "sadli" hneď na prvom rande. :D
Tak čo, ktorý z mojich tipov vyskúšate vy? :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára